Úterý, 15 října, 2024
- Reklama -aktualne
HomeFitnessChybí vám energie? Nepodceňujte sacharidy, jsou ideální, ale pozor na …

Chybí vám energie? Nepodceňujte sacharidy, jsou ideální, ale pozor na …

-

I vy bojujete s jarní únavou? Nebo je to nebodaj stav, který už trvá od minulého roku? Získat energii do každodenní rutiny není vždy jednoduché. Pokud něco podobného přetrvává delší dobu, je dobré vyhledat odborníka. Občas však dokáže pomoci i strava.

Pravda 17.04.2021 08:00 luštěniny, bílkoviny Foto: Shutterstock
Dobrým zdrojem karbohydrátů, zdravých a energických, jsou i luštěniny.
Jak píše portál Guardian, důvodem, proč trpíme nedostatkem energie, může být náš jídelníček. „Hlavním problémem lidí, kteří bojují s nedostatkem energie, je fakt, že buď nejedí dostatečně během dne nebo nejedí dost karbohydrátů, tedy sacharidů v stravem“ upozorňuje podle portálu dietoložka Priya Tew.

Přestože mnoho z nás má dojem, že sacharidy jsou špatné pro naši linii, je důležité si uvědomit, že naše tělo čerpá energii nejvíce právě z karbohydrátů a glukózy, která je tělem preferovaným zdrojem energie. Na co si však v tomto případě je třeba dát pozor, jsou rychlé cukry.

Jak upozorňují dietologové, na pozoru je třeba mít před potravinami či nápoji s vysokým obsahem cukru, které nám sice dokáží dodat energii velmi rychle, ale zároveň dochází i k jejímu velmi rychlému poklesu a ještě většímu pocitu únavy. Čokolády, sladké snacky, slazené nápoje, limonády či energetické nápoje sice zafungují na krátký čas, ale pak si tělo ptá další cukr.

Pause0% VolumeAd
Pokud tedy chceme mít energie pro náš běžný den, je lepší zařadit do jídelníčku například ovesné vločky k snídani, ke kterým přidáme banán či jablko. V rámci stravy je dobré přijímat i luštěniny, celozrnné těstoviny, rýži, brambory, vyhýbat se nemusíte ani pečivu, ale siahajte spíše po celozrnných výrobcích.

Ovesné vločky, banán, jablko a med přiláká vůní a chutí každého, kdo má rád sladké a chce mlsat zdravě. Tento videorecept je připraven podle receptu od @siuuu.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek